Turalibegova 36, Tuzla 75000
Ikona

Pozovite nas

+387 35 248 340 +387 35 255 217

Ikona

Pronađite nas

Turalibegova 36

Ikona

Kontaktirajte nas

crp@crp.org.ba

CRP aktuelnosti

Obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša

Dodjela nagrada „Šampioni zaštite prirode, BH Green Awards 2024“

06.06.2024 09:31
Slika
 

Dodjela nagrada „Šampioni zaštite prirode, BH Green Awards 2024“


U povodu obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša, 5. juna 2024. godine u Gradačcu, na kuli Gradina (tvrđava Zmaja od Bosne), je održana svečana ceremonija proglašenja pobjednika i dodijele nagrada „BH ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE 2024“.

Ovogodišnju kampanju je realizovao Centar za razvoj i podršku CRP uz podršku Evropske unije u okviru projekta BH Green Triangle BH Zeleni trokut. Nagrade su dodijeljene pobjednicima u kategorijama: grad/općina/opština, organizacije/NVO/fondacije, poslovni subjekti - preduzeća, fakulteti/škole/obdaništa, i građanka/građanin – pojedinci.

  1. U kategoriji grad/općina/opština pobijedila je Općina Čelić.
  2. U kategoriji poslovni subjekti pobijedila je Farma „MILO SELO“ Lukavac.
  3. U kategoriji organizacije/NVO/fondacije pobijedio je Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „LOS ROSALES“ Mostar.
  4. U kategoriji fakulteti/škole/obdaništa pobijedila je Javna ustanova „NAŠE DIJETE“, Vrtić „POLETARAC“ Tuzla.
  5. U kategoriji građanka i građanin pobijedila je Mersida Čaušević iz Živinica.Pobjednicima su dodijeljene statue „Zlatna Tisa“ a priznanja je uručio Edis Dervišagić, gradonačelnik Gradačca kao nosilac prošlogodišnjeg priznanja „BH šampioni zaštite prirode 2023“, u kategoriji grad/općina/opština. 

U ovogodišnjoj kampanji je u svim kategorijama nominovano 15 kandidata iz cijele BiH, za koje je glasalo preko 20000 građanki i građana.

Pored priznanja, za najbolje je obezbijeđeno druženje uz koktel sa prisutnim zvaničnicima i domaćinima kao i promocija pobjednika u medijima i na društvenim mrežama organizatora kampanje.

Kampanju “ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“, realizujemo u okviru projekta BH Green Triangle - BH Zeleni trokut, koji finansira Evropska unija a koji se sprovodi u partnerstvu sa Udruženjem LINK Poduzetnički centar  iz Mostara i udruženjem LIR Evolucija iz Banja Luke. Projekat je dio programa Podrške Evropske unije postojećim i novoosnovanim mrežama organizacija civilnog društva te podrške mrežama OCD i saradnji u oblasti životne sredine i klimatskih promjena. Ovo saopštenje je objavljeno u okviru projekta koga finansira Evropska unija. Sadržaj ovog saopštenja isključiva je odgovornost Centra za razvoj i podršku i ne odražava nužno stavove Evropske unije.

0 0