Turalibegova 36, Tuzla 75000
Ikona

Pozovite nas

+387 35 248 340 +387 35 255 217

Ikona

Pronađite nas

Turalibegova 36

Ikona

Kontaktirajte nas

crp@crp.org.ba

CRP aktuelnosti

EU TACSO o Centru za razvoj i podršku

 

15.05.2024
Slika
 
Regionalni projekt EU TACSO 3 (Tehnička pomoć organizacijama civilnog društva na Zapadnom Balkanu i Turskoj) prepoznao je rad Centra za razvoj i podršku (CRP) te je pripremio inspirativnu priču koju donosimo u nastavku.

Kako se ističe u članku, CRP predstavlja primjer održivog napretka u Bosni i Hercegovini, pokazujući moć transformacije civilnih organizacija. Osnovan 2005. godine od strane tima profesionalaca s vizijom da se pređe s međunarodne pomoći na lokalne, održive inicijative, CRP je postao lider u zaštiti okoliša i energetskoj efikasnosti. U središtu CRP-ovog utjecaja su inicijative s vladinim tijelima i sredstvima EU-a usmjerene na poboljšanje energetske efikasnosti u svim društvenim segmentima. Nadalje, ističe se važnost saradnje i izgradnje povjerenja s vladinim tijelima u vođenju značajnih promjena. Strateška vizija, zajedno s CRP-ovom širokom mrežom stručnjaka i partnera, pozicionira organizaciju na čelu zelene tranzicije u regiji.

Dok Bosna i Hercegovina teži ka zelenijoj budućnosti, uspjeh CRP-a služi kao inspiracija, pokazujući potencijal posvećenih pojedinaca i organizacija za vođenje pozitivnih promjena. Smanjujući jaz između vlade, privatnog sektora i aktera u zajednici, CRP nastavlja otvarati put ka održivoj i ekološki prihvatljivoj budućnosti, ne samo u Bosni i Hercegovini, već i širom regiona.

Ostatak možete pročitati ovdje.
0 0