VEČERI SA GRAĐANIMA U BANJALUCI, TUZLI I MOSTARU! 

Večeri sa građanima su besplatne konsultacije i edukacije koja CRP i EFEKT mreža nude građanima, s ciljem predstavljanja načina i mogućnosti smanjenja računa i potrošnje energije  u domaćinstvima.

U prijatnom ambijentu uz osvježenje građani mogu prodiskutovati o jedno ili više interesantnih i aktuelnih tema, npr: (I) Kako pravilno postaviti termičku izolaciju na kuću?; (II) Koliko je opasan zrak koji udišemo?(III) Kako da zagrijemo naša domaćinstva; (IV) Praktični savjeti, kako spriječiti pojavu vlage na zidovima i stropovima?, (V) Kako smanjiti račune za struju u domaćinstvima?’; (VI) kako finansirati mjere EE u vašem domaćinstvu? itd.

“Večeri sa građanima” su besplatne za sve zainteresovane građane!

MOSTAR

SRIJEDA 28. februara 2018. godine. u 18.00 sati u Centru za kulturu u Mostaru. 

TEMA: KOJA STOLARIJA I TERMOIZOLACIJA SU NAJBOLJE ZA VAŠ DOM?

O stolariji i termoizolaciji sa građanima će razgovarati Dragan Katić,  dipl. ing. građevinarstva, Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru

Dođite da u prijatnom ambijentu uz osvježenje, prodiskutujemo o navedenoj temi.

 

 

 

TUZLA 

SRIJEDA 28. februara 2018. godine. u 18.00 sati u Američkom kutku narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ u Tuzli.

TEMA: KOJI SISTEM GRIJANJA I HLAĐENJA JE NAJBOLJI ZA VAŠ DOM?

O sistemima grijanja i hlađenja u domovima sa građanima će razgovarati:

Ismet Salihović – voditelj odjela za obnovljive izvore energije u Centru za razvoj i podršku (CRP) Tuzla i Mirza Šehović – bacc. primijenjene fizike.

Dođite da u prijatnom ambijentu uz osvježenje, prodiskutujemo o navedenoj temi.

 

 

 

BANJA LUKA 

Četvrtak 1. mart 2018. godine. u 18.00 sati u Inovacionom Centru Banja Luka (Dr. Mladena Stojanovića 4), učionica 1 trening centra.

TEMA: KOLIKO LOŠE KLIMATSKE PROMJENE UTIČU NA NAŠE ZDRAVLJE?

O klimatskim promjenama i zdravlju sa građanima će razgovarati Dr. Goran Trbić, v.prof. Prirodno matematički Fakultet Univerziteta u Banjoj Luci.

Dođite da u prijatnom ambijentu uz osvježenje, prodiskutujemo o navedenoj temi.

 

 

 

Fotografije sa prethodnih savjetovanja