BH GREEN AWARDS 2021
2021

Husein Imširović, Banovići

Husein Imširović veliki zaljubljenik u prirodu i planinu Konjuh. Planinar, biciklista, pilot paraglajdera, planinarski vodič. Organizator mnogih promotivnih planinarskih i biciklistički tura na planini Konjuh.Svojom reakcijom u maju 2020 godine uspijeva da izdejstvuje zabranu ulaska motornim vozilima u A1 zonu Zaštićenog pejzaža Konjuh postavljanjem rampi i nadzornih kamera.

PROČITAJ VIŠE
2021
RAŠIDA KOVAČEVIĆ

Rašida Kovačević, Jajce

Jajčanka Rašida Kovačević (77), u periodu od 1959. do 1992. godine radila je kao daktilografkinja u Zavodu za zapošljavanje u Jajcu. Nikad se nije udavala i živi sama u naselju Bare s penzijom od 326 KM. U slobodno vrijeme najčešće se druži sa prijateljicama, čita knjige, štampu i gleda televizor.

PROČITAJ VIŠE
2021
Senad Isaković Roko, Tuzla

Senad Isaković Roko, Tuzla

Senad Isaković Roko jedan je od najpoznatijih članova Ekološko – sportsko Udruženja građana “Eko – Sport” Šićki Brod Tuzli, Ovaj neustrašivi aktivista za očuvanje okoliša, jedan je od najzaslužni što jezero Kop nije pretvoreno u šljačište za potrebe Termoelektrane Tuzla.
.

PROČITAJ VIŠE
2021
Jakov Poljarić

Jakov Poljarić, LIvno

Jakov Poljarić je vlastitim zalaganjem i trudom jedno zapušteno područje obraslo u šikaru i korov pretvoreno u mjesto za šetnju, odmor i potencijalnu turističku destinaciju. Na tom području zasađene su raličite voćne kulture, te je danas njegovo poljoprivredno gazdinstvo prostor u kojem je na divljim podlogama podignuto 50 autohtonih starih trešanja, također 40-tak krušaka isto starih autohtonih na divljim podlogama, zatim 10 smokava, šljiva, dunja i nešto jabuka.

PROČITAJ VIŠE
2021
Sead Noćajević

Sead Noćajević, Živinice

Profesor Sead Noćajević uposlenik je JU Gimnazija Živinice koji iza sebe u svom radu ima jako puno ostvarenih i zapaženih rezultata naročito iz oblasti Ekologije i zaštite životne sredine i još uvijek radi aktivno u ovim oblastima.

PROČITAJ VIŠE
2021

Dobitnik i više priznanja i zahvalnica Općine Tešanj, Škola na području Tešnja i Lukavca.U UG Stari Grad Tešanj aktivno radi na edukacijama najmlađih po pitanju ekologije, organizovanju ekoloških akcija koje UG sprovodi na teritoriji Tešnja.

PROČITAJ VIŠE
2021

Edin Brigić, Tuzla

Od 2006. godine aktivno djeluje ekološka sekcija u JU Behram-begovoj medresi u Tuzli. Pod mentorstvom prof. Edina Brigića kao voditelja, učenici ove sekcije aktivno sudjeluju u eko-projektima i promociji vrijednosti zaštite životne sredine na lokalnom, gradskom, državnom, pa i regionalnom nivou, sarađujući sa drugim školama, mjesnom zajednicom, NVO i Ministarstvom prostornog uređenja i zaštite okolice TK.

PROČITAJ VIŠE
2021

Svjetlana Elez, Ribnik

Učešće u kontinuiranoj edukaciji mladih o potrebi zaštite i očuvanja te unapređenja čovjekove okoline. Učešće u mnogobrojnim ekološkim akcijama na nivou lokalne zajednice, saradnja sa NVO iz Republike Srpske i Fedaracije BiH koje promovišu zdravu okolinu.Neke od Ekoloških akcija su

PROČITAJ VIŠE
2021

Armin Amidžić, Bihać

Grad Bihać je Sporazumu gradonačelnika pristupio 2010. godine,čime su se usmjerile aktivnosti na smanjenju energetske potrošnje i pripadajućih emisija stakleničkih plinova.

PROČITAJ VIŠE
2021

Riad Mrkanović, Doboj Istok

Rijad Mrkanović je dječak koji voli prirodu, često je vani, i ne voli smeće po okolišu te nerijetko sa svojom porodicom i drugovima sprovodi  akcije čišćenja  okoliša što na njegovu inicijativu što u raznim akcijama drugih.

PROČITAJ VIŠE

GLASAJTE ZA NAJBOLJE ŠAMPIONE ZAŠTITE PRIRODE

2021

GRAD/ OPĆINA/ OPŠTINA

Glasajte
2021

FAKULTETI/ ŠKOLE/ OBDANIŠTA

Glasajte
2021

ORGANIZACIJE/ NVO/ FONDACIJE

Glasajte
2021

NEFORMALNE GRUPE GRAĐANA

(GRAĐANSKE INICIJATIVE)

Glasajte
2021

GRAĐANKA I GRAĐANIN – POJEDINCI

Glasajte
2021

POSLOVNI SUBJEKTI – PREDUZEĆA

Glasajte