Provode se završne aktivnosti PAMETNIH ŠKOLA 2

Provode se završne aktivnosti PAMETNIH ŠKOLA 2

U Slavonskom Brodu održan je dana 06.02.2023. godine šesti sastanak projektnog tima. Sastanci projektnog tima održavaju se u svrhu uspješne realizacije projekta, tj. projektnih ciljeva. Ovi sastanci održavaju se u prisustvu članova i predstavnika projektnih partnera koji zajedničkim radom usmjeravaju projektne aktivnosti ka njihovoj realizaciji.

Na šestom sastanku projektnog tima svi su partneri predstavili aktivnosti koje su proveli do ovog perioda realizacije projekta. Najveći dio aktivnosti je uspješno realizovan i može se već reći da je projekat većim dijelom ispunio svoje ciljeve.

S obzirom da se bliži kraj provedbe projekta i projektnih aktivnosti, raspravljalo se o terminima provedbe preostalih aktivnosti te o potrebnim modifikacijama budžetskih stavki kako bi se što kvalitetnije iskoristila sredstva projekta.

Jedna od tačaka dnevnog reda odnosila se i na raspravu o daljnjem partnerstvu. S obzirom da se očekuje novi program prekogranične suradnje 2021. – 2027., svi partneri su izmijenili ideje i prijedloge za pripremu nove projektne ideje.

„Inovativnim umom do ICT pametnih škola“ ili skraćeno „Pametne škole 2“ naziv je 3,6 miliona KM vrijednog prekograničnog projekta. Projekt je sufinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije. u okviru INTERREG IPA CBC programa prekogranične saradnje Hrvatska –Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. Projekat implementiraju: Centar za razvoj i podršku CRP Tuzla kao vodeći partner sa partnerima: Tuzlanski kanton i Brodsko –posavska županija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.