PAMETNE ŠKOLE jedan od finalista takmičenja za najbolji županijski EU projekat!!!

PAMETNE ŠKOLE jedan od finalista takmičenja za najbolji županijski EU projekat!!!

Jutarnji list u saradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i projektom Župan.hr provodi Izbor za najuspješnije EU projekte u Republici Hrvatskoj. Često građani nisu dovoljno osviješteni koliko EU projekti pridonose njihovoj zajednici. Zato prezentacijom uspješnih EU projekata i ovim takmičenjem Jutarnji list želi istaknuti doprinos i značaj koji ti projekti imaju u poboljšanju životnih uslova lokalne zajednice, krajnjih korisnika te  građana u cjelini, odnosno privrednog razvoja Hrvatske i regiona.

Prvi krug takmičenja bio je otvoren do 10. juna 2020. godine. Primljeno je više od 35 važećih prijava iz svih dijelova Hrvatske, od kojih je 21 ušla u uži krug takmičenja.

Sa velikim zadovoljstom i ponosom ističemo da je projekat “Inovativnim umom do pametnih škola” ili “Pametne škole” izabran kao jedan od finalista takmičenja. Uspješnost projekta “Pametne škole” potvrđuje se i dalje, godinu dana nakon završetka realizacije projekta. Drugi krug izbora provodit će se od 29. juna do 1. oktobra 2020., a peteročlani žiri izabrat će pobjednike po kategorijama (ukupno 4 kategorije). Takmičenje se zatvara 1. oktobra, a glavna dodjela nagrada održat će se početkom oktobra na Danima regionalnog razvoja i fondova EU.

Predstavljanje projekta kao finaleste takmičenja možete pogledati OVDJE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.