PAMETNE ŠKOLE – aktivnosti

PAMETNE ŠKOLE – aktivnosti

Takmičenje škola „Navike promijeni školu opremi“ trenutno je za škole, najinteresantnija aktivnost koja se realizuje unutar projekta Pametne škole. Projektni tim je u proteklom periodu održao dva sastanka, jedan u Tuzli i jedan u Slavonskom Brodu. Na sastancima pored što je razgovarano o takmičenju škola, izrađena je i dokumentacija za takmičenje inovatora, koje će uskoro biti otvoreno.

Poziv za takmičenje škola otvoren je do 3. novembra 2017. godine, a škole koje budu učestvovale na takmičenju, imaju mogućnost osvojiti vrijedne nagrade. Regionalno takmičenje „Navike promijeni školu opremi“ organizovano je u cilju promocije energetske efikasnosti i uštede energije i vode u školama sa područja Tuzlanskog kantona (Bosna i Hercegovina) i Brodsko-posavske županije (Hrvatska).

Projektni tim aktivno radi na informisanju škola i šire javnosti o tekućim aktivnostima, te je u vezi sa tim Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta svim školama u TK uputilo motivirajuće pismo da se uključe u takmičenje. Isto pismo i poziv školama u Brodsko-posavskoj županiji, uputio je i Upravni odjel za obrazovanje, šport i kulturu Brodsko-posavske županije.

Pored takmičenja škola, trenutno je u toku i izvođenje građevinsko-zanatskih radova na realizaciji mjera energetske efikasnosti na zgradi Mješovite srednje škole “Musa Ćazim Ćatić” u Kladnju. Vrijednost radova na školi je 186.605,68 €.

Više fotografija pogledajte OVDJE

Leave a Reply

Your email address will not be published.