Još malo i počinje takmičenje škola!

Još malo i počinje takmičenje škola!

Potražite na spisku da li se i vaša škola uključila u takmičenje “Navike promijeni školu opremi” i već danas počnite sa uštedom energije i/ili vode. Vidimo se 5. decembra u Tuzli!

SPISAK ŠKOLA U BOSNI I HERCEGOVINI                       SPISAK ŠKOLA U HRVATSKOJ

U proteklom periodu sve osnovne i srednje škole iz Tuzlanskog kantona i Brodsko-posavske županije imale su priliku da se prijave na regionalno takmičenje škola u uštedi energije i vode “Navike promijeni školu opremi”. Takmičenje zvanično počinje 5. decembra 2017. godine, kada ćemo u Tuzli ugostiti predstavnike svih škola koje su se prijavile na takmičenje. Dvije škole koje budu najuspješnije u takmičenju, osvojit će vrijedne nagrade za svoju školu:

  1. Fotonaponski sistem za proizvodnju električne energije, koji će biti instaliran na objektu škole; i
  2. Solarni laboratorij, koji će zajedničkim praktičnim radom opremiti učenici škole, uz pomoć svojih nastavnika i mentora obezbijeđenog od strane organizatora takmičenja. U svrhu opremanja laboratorija, organizatori takmičenja će obezbijediti materijal potreban za izradu eksponata /opreme (kao npr. solarno drvo, solarna klupa, solarni roštilj, solarna lampa, i slično).  Sve što bude izrađeno tokom zajedničkog praktičnog rada opremanja solarnog laboratorija, ostaje u vlasništvu škola pobjednica.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.