Ministar privrede TK u posjeti CRP-u

Ministar privrede TK u posjeti CRP-u

Ministar privrede Tuzlanskog Kantona Mevludin Hodžić i pomoćnica ministra za razvoj Erna Kusturica bili su 19.5. 2021. u službenoj posjeti Centru za razvoj i podršku(CRP), te održali sastanak sa predstavnicima CRP-a predvođenim direktorom Edinom Zahirovićem.

Tema sastanka bila je realizacija prekograničnog projekta „Pametne škole 2″, kojeg zajedno sa CRP-om i Vladom Tuzlanskog kantona (Ministarstvo privrede TK koodinira akitvnostima Vlade TK u okviru projekta) realizuje i Brodsko- posavska županija iz Hrvatske. U okviru projekta će se energetski obnoviti 33 školska objekta u projektnom području (18 škola u Tuzlanskom kantonu, 15 škola u Brodsko-posavskoj županiji) i na taj način doprinijeti ostvarivanju održivog i ugljen-neutralnog energetskog sistema u Tuzlanskom kantonu i Brodsko- posavskoj županiji.

Sastanak je bio prilika za osvrt na ostvarene rezultate dosadašnje saradnje Ministarstva privrede sa Udruženjem Centar za razvoj i podršku Tuzla na implementaciji zajedničkih projekata. Obje strane iskazale su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom te potvrdili da energetska efikasnost predstavlja jednu od prilika za razvoj privrede Tuzlanskog kantona. I predstavnici Ministarstva i CRP iskazali su uvjerenje da će ta saradnja biti nastavljena i u budućem periodu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.