Katalog projekata realizovanih kroz program dodjele malih EU grantova

Katalog projekata realizovanih kroz program dodjele malih EU grantova

U okviru projekta GreenWorks – Zeleni radovi – uticaj civilnog društva na smanjenje zagađenja zraka i zemljišta“, finansirano je ukupno 12 malih EU grantova (maksimalni iznos granta bio je 4.000 eura) . Katalog grantova pogledajte OVDJE.

4_katalog-projekata-GREENWORKS_web

Centar za razvoj i podršku CRP iz Tuzle realizuje projekat (2021-2023) „GreenWorks – Zeleni radovi – uticaj civilnog društva na smanjenje zagađenja zraka i zemljišta“ koji ima za cilj ojačati uticaj civilnog društva u području zaštite okoliša i klimatskih promjena, izgradnjom kapaciteta OCD u ovim oblastima, njihovim umrežavanjem i javnom kampanjom.

Projekat realizuje CRP u partnerstvu sa Centrom za ekonomski i ruralni razvoj – CERD iz Laktaša i Mrežom za ruralni razvoj u BiH – MRRBiH iz Istočnog Sarajeva.
Finansiranje je obezbijedila Evropska unija u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima u Bosni i Hercegovini 2019 – Podrška postojećim i novo-osnovanim mrežama organizacija civilnog društva u raznim oblastima a sufinansiraju: Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona, Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona, Fond za zaštitu okoliša i energetsku efikasnost Republike Srpske, Grad Cazin i Grad Laktaši.

Leave a Reply

Your email address will not be published.