INTERREG – Objavljen je prvi tender

INTERREG – Objavljen je prvi tender

Jedna od prvih aktivnosti koja se realizuje u okviru projekta Pametne škole je objava tendera: „Izvođenje građevinsko-zanatskih radova na realizaciji mjera energetske efikasnosti na objektu Mješovite srednje škole “Musa Ćazim Ćatić” u Kladnju“ VIŠE

Pored MSŠ Kladanj investirat će se u energetsku obnovu još 6 objekata osnovnih i srednjih škola u projektnom području (Brodsko-posavska županija i Tuzlanski kanton). U Brodsko-posavskoj županiji: (1) OŠ Sibinj; u Tuzlanskom kantonu: (2) OŠ „Ivan Goran Kovačić“ (Općina Gradačac), (3) Druga osnovna škola Srebrenik (općina Srebrenik), (4) OŠ Gornja Tuzla (Grad Tuzla), (5) OŠ Sapna (općina Sapna), (6) OŠ Omazići (Općina Banovići), i (7) Mješovita srednja škola Kladanj (Općina Kladanj).

Sa početkom nove školeske godine u septembru 2017. godine startaju i projektne aktivnosti usmjerene na učenike. Organizovat ćemo takmičenje za škole, za pojedince inovatore, opremit ćemo solarne laboratorije, organizovati ljetni kamp i solarni festival itd. Sve aktivnosti usmjerene su na druženje učenika i njihovih nastavnika, razmjenu iskustava i dobrih praksi kao i na učenje i usvajanje novih vještina.

Mediji su veoma zainteresovani za Pametne škole, te redovno prate naše aktivnosti i o  njima izvještavaju u svojim informativnim emisijama.

Projekat se finansira iz INTERREG CBC programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.