Među članovima EFEKT mreže se nalaze uposlenici i ključni predstavnici općinskih, gradskih, kantonalnih i entitetskih institucija vlasti, javnih firmi – isporučilaca toplotne energije, istaknutih privatnih firmi koje se bave proizvodnjom energetski efikasne tehnologije, istaknuti profesori, eksperti za okolišno pravo, eksperti iz nevladinog sektora, uposlenici BiH medija specijalizirani za pitanjka okoliša i EU integracija, kao i ključni uposlenici međunarodnih razvojnih organizacija (UNDP, GIZ, USAID) koji djeluju u programima zaštite okoliša povećanjem energetske efikasnosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

img_1521
Određen broj članova EFEKT mreže sa relevantnom ekspertizom učestvuje u edukacijama i treninzima koje realizujemo sa predstavnicima lokalnih i kantonalnih vlasti, stručnom javnosti i građanima.
Edukacije lokalnih i kantonalnih vlasti i javnih komunalnih firmi realizujemo kroz motivaciono-edukativnih radionica (linkovati na 1. Zajedničko planiranje i realizacija kampanja prema donosiocima odluka – „ozelenjavanje” lokalnog energetskog sektora kroz planiranje i realizaciju mjera EE&OIE) na kojima su predavači i moderatori članovi EFEKT mreže eksperti koji djeluju u oblasti zaštite okoliša povećanjem energetske efikasnosti i korištenja obnovljivih izvora energije.
Članovi EFEKT mreže, kao predavači, uključeni su i u realizaciju večeri sa građanima (linkovati sa VEČERI SA GRAĐANIMA), kao predavači na razne teme: toplotna izolacija objekata, solarna energija, smanjenje potrošnje u domaćinstvima, grijanje na pelet, ekonomski efekti mjera EE itd.
CRP aktivno uključuje članove EFEKT mreže i u ostale aktivnosti koje realizuje sa raznim grupama stručne javnosti. Uključivanjem eksternih eksperata iz relevantnih oblasti, u realizaciju aktivnosti CRP povećava mogućnost apliciranja i dostavljanja ponuda na legislativno i tehnički složenije pozive i programe. Kroz EFEKT mrežu povećavamo našu ekspertizu koja je u nekim oblastima nedovoljna.

Ukoliko i vi vašim znanjem, vještinama i iskustvom želite doprinijeti razvoju EFEKT mreže i ostvariti saradnju sa CRPom, popunite formular za nove članove EFEKT mreže, a mi ćemo vas kontaktirati. Link pristupnica EFEKT mreži