Takmičenje mladih inovatora

U cilju promocije mladih inovatora i unapređenja njihovih inovacija u oblastima korištenja obnovljivih izvora energije i povećanja energetske efikasnosti, organizovano je regionalno takmičenje inovatora „Inovativnim umom do pametne energije“.

Mladi inovatori i ekipe inovatora, učenike osnovnih i srednjih škola u Tuzlanskom kantonu (BiH) i Brodsko-posavskoj županiji (HR) prijavili su se na ovo takmičenje, a trenutno je u toku proces ocjenjivanja inovacija i intervjuisanja inovatora. 

Dvadeset takmičara čije prijave osvoje najveći broj bodova (10 iz Tuzlanskog kantona (BiH) i 10 iz Brodsko-posavske županije (HR)) će dobiti nagrade i priliku za daljnje unapređenje svojih inovacija, kroz praktičan rad na sedmodnevnom kampu mladih inovatora koji će se održati u drugoj polovini juna 2018. godine, na području Brodsko-posavske županije. Pored druženja na kampu, mladi inovatori će dobiti:

  • Certifikat za učešće na ovom takmičenju;
  • Medalje i diplome za plasman u 20 najboljih inovatora na regionalnom takmičenju;
  • Promotivne majice, kape, bilježnice, olovke i solarni ruksak za svakog učesnika;
  • Materijale i alate potrebne za unapređenje prijavljene inovacije;
  • Stručnu pomoć (eksperti potrebnih profila) prilikom rada na unapređenju inovacija;
  • Mogućnost izlaganja svojih inovacija na festivalima mladih inovatora, koji će biti održani u martu 2019. godine u Brodsko-posavskoj županiji (HR) i u aprilu 2019. godine u Tuzlanskom kantonu(BIH).

Leave a Reply

Your email address will not be published.