Završen 2. modul obuke za projektante i revidente projektne dokumentacije u RS

Završen 2. modul obuke za projektante i revidente projektne dokumentacije u RS

08.02. -U Laktašima, u hotelu San, jučer je završen je 2. modul obuke za ovlaštene projektante i revidente projektne dokumentacije u Republici Srskoj. Drugi modul trajao je tri dana. Obuka se realizuje u okviru programa “NovEE zgrade RS – za uštede”, čiji je cilj jačanje primjene mjera energetske efikasnosti u zgradarstvu. Za nešto manje od 30 polaznika preostaje još jedan modul do kraja obuke. Naredni modul održat će se srednom juna ove godine.

Program se realizuje u organizaciji Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, a pod pokroviteljstvom Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ) u okviru projekta „Poticanje energetske efikasnosti u Bosni i Hercegovini“ kroz program „NovEE zgrade RS – za uštede“

Cilj obuke je da polaznici budu u stanju primijeniti sadržaj obuke u obavljanju zadataka i poslova vezanih za primjenu zahtjeva i principa energetske efikasnosti u zgradarstvu. Zahtjevi se odnose na primjenu važeće legislative o energetskoj efikasnosti u oblasti zgradarstva – Zakon o energetskoj efikasnosti u Republici Srpskoj, uključujući i set pravilnika koji uređuju pomenutu oblast.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.