Proglašenje pobjednika “Šampioni zaštite prirode” 2018.

Proglašenje pobjednika “Šampioni zaštite prirode” 2018.

Nakon što je završeno glasanje u kampanji “ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE” 2018. godine, obrađeni su svi glasovi i odabrani pobjednici u svim kategorijama: grad/općina/opština, poslovni subjekt- preduzeće, organizacija/NVO/fondacija, škola, obdanište, građanin/građanka do 30 godina, građanin/građanka preko 30 godina i neformalna grupa građana.

Ceremonija proglašenje pobjednika će biti održana 23. aprila 2018. godine, u povodu obilježavanja Dana planete Zemlje u Čapljini, hotel Mogorjelo u 11.30. sati. To će ujedno biti i centralna manifestacija obilježavanja Dana planete Zemlje u BiH. Plakete/nagrade “Zlatna Tisa”, pobjednicima će uručiti Ambasador Republike Češke u Bosni i Hercegovini NJ.E. Jakub Skalník.

Pored priznanja, za najbolje je obezbijeđeno druženje sa Ambasadorom i predstavnicima entitetskih resornih ministarstava i Fondova, fotografisanje i snimanje reportaže koja će biti promovisana u medijima i na društvenim mrežama organizatora kampanje.

Centar za razvoj i podršku drugi put u BiH organizuje kampanju “ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“ 2018. Ovogodišnja kampanja organizovana je uz podršku Ambasade Republike Češke, UNDP, GIZ, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

Cilj kampanje je promovisati korisne, inovativne i kreativne pristupe očuvanju prirode i životne sredine u našoj zemlji, te pronaći pozitivne primjere koji uspješno promovišu prave vrijednosti u oblasti zaštite životne sredine i koji kao takvi mogu motivisati i druge.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.