City of London pokretat će 100% OIE od oktobra 2018. godine

City of London pokretat će 100% OIE od oktobra 2018. godine

Počevši od oktobra 2018. godine, City of London će 100% svojih potreba za energijom dobivati iz obnovljivih izvora energije kroz instalaciju fotonaponskih panela na građevine u četvrti, ulaganja u velike solarne i vjetroenergetske projekte te kupovinom energije nastale iz obnovljivih izvora energije iz elektroenergetske mreže.

U svojim planovima za transformaciju energetskog sistema City of London Corporation će se udružiti s nekoliko lokacija diljem Londona, kao što su škole, stambene građevine, tržnice i 11.000 hektara zelenog prostora, na kojem će instalirati kapacitete za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora.

“Korištenjem 100 posto energije iz obnovljivih izvora City of London će postati čišći i zeleniji“, rekla je Catherine McGuinness, predsjednica Odbora za politike i resurse City of London te dodala, “Mi uvijek promatramo utjecaj naših aktivnosti na okoliš i nadamo se da možemo biti primjer drugim organizacijama koje će slijediti naš primjer“.

City of London je samo jedna od niza lokacija diljem svijeta koje su krenule ciljeve Pariškog Sporazuma provoditi u djelo, čak i u trenucima kada nacionalne vlade još nisu krenule s konkretnim akcijama. “Stvaranjem vlastite energije i ulaganjem u obnovljive izvore radimo svoj posao kako bismo zadovoljili međunarodne i nacionalne energetske ciljeve“, rekla je McGuinness. “Ovo je veliki korak za City Corporation koji pokazuje našu predanost te nam omogućuje društveno i ekološki odgovorno poslovanje“.

Izvor: www.poslovnisvijet.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published.